Power of questions

Maandag 11 september 2023

Hoe kan een simpele vraag jou en anderen nieuwe inzichten brengen? Wat voor vragen stel je wel of (nog) niet, en wat levert dit op? Het soort vraag dat je stelt, beïnvloedt het perspectief dat je krijgt. Door je bewust te worden van het tactisch inzetten van vragen, kom je tot diepere lagen en inzichten, voor jezelf, in je werk of  in gesprekken met anderen.

Een groot deel van je werksucces hangt af van goede communicatie. Denk aan de gesprekken die je voert met collega’s en klanten: we moeten nieuwsgierig zijn om kansen te zien, we moeten geïnteresseerd zijn om behoeften te begrijpen en we moeten in staat zijn om dit allemaal om te zetten in actie. Dit zit hem ook in bewustwording: zien op welke manier je communiceert en welk effect dit heeft op anderen.

In deze workshop ervaar je de impact van verschillende vragen. Je onderzoekt welke vragen je in welke situaties kunt gebruiken. Je wordt je bewust van de invloed van je eigen perspectief, en hoe je deze kunt verbreden in gesprekken met anderen. En je leert hoe je anderen tot nieuwe inzichten brengt als je niet het antwoord geeft, maar een krachtige vraag stelt.

“Ik heb veel gehad aan de training. De kennis uit de sessie, zoals het bewust worden van aannames en de open formulering van vragen, heb ik al meerdere keren kunnen toepassen in gesprekken met klanten en collega’s. Ook het leren door te doen was prettig!” (Jesse Jerphanion, underwriter bij Atradius)

Leerdoelen

 • Begrijp de kenmerken en kracht van verschillende soorten vragen (waarom?, hoe?, wat?, wat als?, waar?, wanneer?, wie? etc.)
 • Ervaar de impact van verschillende soorten vragen
 • Zie welk perspectief je in je gesprekken meebrengt (en welke biases je hebt)
 • Oefen met “verkennen” in plaats van “reageren”

Methode en tools

 • Power of Questions
 • Open vragen stellen
 • Actief luisteren
 • Design question

Voor wie?

Iedereen die meer ruimte wil creëren in gesprekken voor een open, verdiepend gesprek waar meer uit kan worden gehaald.

Overview

 • 1-day training (9:30am – 4 pm)
 • Werkboek
 • 475 euro incl. BTW

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training

Your Personal Learning Journey

Organisaties en leiders worden dagelijks geconfronteerd met ingrijpende veranderingen. Klimaatverandering, technologische ontwikkelingen en een economische ongelijkheid roepen vragen op over ethiek, vertrouwen, inclusiviteit en groei. Het beïnvloedt de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Maar wat is jouw rol hierin? Wij geloven dat mensen een verantwoordelijkheid en het potentieel…

Meer informatie

Scenario’s and stories for change

Equip yourself with the mindset, tools, and methodology to create scenarios that help you open up to new opportunities and make better strategic decisions to plan ahead for the desired change. Using the proven methodology of Scenario Based Reasoning, you’ll develop a well-reasoned vision and convincing story. A story that…

Meer informatie