Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?”

​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop komen disrupters zoals Covid-19. De vakgroep Spoedeisende Eerstehulp van het Spaarne Gasthuis is hard gegroeid in de afgelopen jaren. De artsen wilden de ruimte nemen om een blik op de toekomst te nemen, om daar plannen, teamrollen, verantwoordelijkheden en besluitvorming nog beter op in te richten. Juist in de acute zorg zijn afspraken en protocollen essentieel. De vraag is hoe je in zo’n omgeving, met continue wisselende zorgprofessionals, o.a. verpleegkundigen, andere specialisten en arts-assistenen in opleiding, efficiënt kunt werken met ruimte voor ieders eigen kracht en interesses. On the Morro adviseerde een programma van twee individuele dagen, waarin een gezamenlijk toekomstbeeld richting gaf aan korte termijn doelen, acties en organisatie. On the Morro ondersteunt de artsen middels team- en individuele coaching om de inzichten en plannen versneld in praktijk te kunnen brengen.

Onderdelen gedurende de dagen o.a.: trends & ontwikkelingen zorg, richting geven met moonshot thinking, feedback geven, begrijpen van karakers, feedback geven, in beweging o.l.v. danser en choreograaf Rianne Keyzer.

“Door ruimte te nemen voor elkaars ideeën, zijn we weer dichter bij elkaar gekomen.” “We hebben een verschillende kijk op dingen, dat vraagt om nog beter luisteren en willen begrijpen”. “De verschillen maken ons een goed team”. “Heel andere teamdagen dan anders, heel inspirerend en actief, ik stond continue aan en we zijn ook nog een stap verder gekomen.”

Team:
Klazien van Vliet (leiderschapscoach – en trainer), Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Golden Circle voor Scale-up

“Ontwikkel een merk dat ons helpt in onze positionering als voorwaarde voor groei” Een merk met een vooruitziende blik die horeca-ondernemers al jaren versterkt door een deel van het horeca proces te digitaliseren. De markt is groeiend, en het dienstenaanbod is uitgebreid om de gastvrijheid met innovatieve technologie en data-inzichten…

Meer informatie