Samenwerken in nieuwe realiteit

“Hoe ziet de toekomst van zorg, academisch onderzoek en medische opleiding eruit, en welke consequenties heeft dat voor de organisatie?”

Eén van de te fuseren vakgroepen van specialisten van het Amsterdam UMC vroeg ons om in een aantal bijeenkomsten met het team het gesprek te openen over de toekomst van hoog complexe patiënten zorg, academisch onderzoek en de medische opleiding verdeeld over twee lokaties. De uitkomsten van deze gesprekken, en de aanpak, zijn gepresenteerd aan de Raad van Bestuur.

Bouwend op de gedeelde kennis en expertise in het team over de toekomst van zorg, creëerden we oplossingsruimte om nieuwe toekomstscenario’s te kunnen en durven overwegen. Daaruit volgde een logisch ontwerp van de organisatie en rolverdeling. Wij brachten een ander perspectief, manier van verbinden, ontwerpend denken en ‘rules of engagement’ in. Hiermee ontwikkelden we een gedragen visie om te kunnen presenteren aan het bestuur. Tegelijkertijd gaven we het team tools en een andere manier van denken om op verder te bouwen in de uitwerking van de organisatie-vraagstukken.

Na een aantal maanden hebben we met de vakgroep een follow up gegeven aan de initiële plannen, zijn zorgen en ergernissen aan het licht gekomen en zijn bepaalde rollen en taken opnieuw verdeeld onder de specialisten.

Team:
Klazien van Vliet (leiderschapscoach- en trainer) en Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie