Overtuigende visie op onderwijs 

“Hoe kunnen we een overtuigende visie op luchtvaartonderwijs ontwikkelen, met onze partners, voor een succesvolle aanvraag van het Regionaal Investeringsfonds MBO?”

De rol van mensen die werken in de luchtvaartindustrie verandert continue onder invloed van innovatie in de industrie, retail en reizen, en het bijbehorende veranderende consumentengedrag. Het MBO College Airport is de initiator van een multi-stakeholder consortium van privaat en publieke samenwerking, die samen een grote subsidie-aanvraag doen voor een toekomstgericht curriculum.

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Alma Kerling en Philip Mol, ontwierpen we een programma waarin we op verschillende momenten, verschillende belanghebbenden uitnodigden. Door belanghebbenden de ruimte te geven en veiligheid te bieden om hun expertise in te brengen en mening te delen, waren we in staat om een gedeeld startpunt te ontwikkelen. Vanuit die basis konden we de betrokkenen uitnodigen om verbinding te maken, en verschillende luchtvaart, werk en leer-vragen te ontwikkelen en onderzoeken.

Middels storytelling werden scenarios ontwikkeld, waarin de student als lerende professional tot leven kwam. Precies deze verhalen, waarin ideeën voor een nieuwe publiek/private opleiding een logische plek kregen, gaven de subsidie-aanvraag richting om tot een succesvolle toekenning van budget te komen.

Team:
Roy Scheerder (keynote presentatie, challenger), Freya Ruijs en Wouter Boog (Jam Visual Thinking), Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie