Online toekomstverkenning

Ouder- en Kindteams Amsterdam nodigt verschillende stakeholders uit om mee te denken over een toekomst van ‘Opgroeien en opvoeden in Amsterdam in 2040’. Een belangrijke vraag als startpunt voor toekomstscenario’s. Om beter voorbereid te zijn op wat komt en wat morgen nodig is.

Als startpunt van deze ontwerp-uitdaging organiseerden we vijf bijeenkomsten via ZOOM. Deelnemers hebben hun hersens gekraakt in verschillende gespreksrondes over verschillende vraagstukken aangeslingerd door onder andere Koert van Mensvoort (Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof vooral bekend om zijn Next Nature filosofie), Monte Königs (expert op het gebied van toekomstig gedrag en maatschappelijke verandering), Lia Karsten (Associate Professor in Urban Geographies at the University of Amsterdam/AISSR), Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit, scientivist), Kees Klomp (betekenis-econoom) en Dionne Abdoelhafiezkhan (bruggenbouwer naar inclusieve samenleving).

Afgezien van de boeiende inhoud, die veel inzichten opleverde op korte termijn en ruimte geeft voor oplossingen voor de langere termijn, was het waardevol om dit programma te ontwerpen en op basis van voortschrijdend inzicht steeds aan te scherpen in nauwe samenwerking met Ouder- en Kindteams Amsterdam. Veel dank voor de samenwerking met Mieke van den Berg en Marije van der Hijden, en vanuit het bestuur Marleen Beumer en Renske Emmelkamp. Natuurlijk mét mede-facilitator Rolinka Kattouw, en op momenten ondersteund door facilitators Klazien van Vliet, Suzie-Ann Bakker en Herman Weeda.

Van dit project is een magazine ontwikkeld dat het gesprek verder zal brengen met de verschillende stakeholders, om uiteindelijk gezamenlijk tot oplossingsrichtingen en actie te komen.

“Yvette & Rolinka hebben ons geholpen in ons project- blik op de toekomst- opgroeien en opvoeden in Amsterdam in 2040. De scherpte, verdieping op inhoud, flexibiliteit en creativiteit hebben echt het verschil gemaakt! vakvrouwen!” – Marleen Beumer, bestuurder Ouder – en Kindteams Amsterdam

Team:
Rolinka Kattouw (facilitator & creatief strateeg), Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie