Leiden in digitale transformatie

“Hoe kunnen wij het voortouw nemen in een andere manier van denken en werken, die nodig is om een doorbraak in innovatie te forceren, en daarmee een voorbeeld zijn voor de internationale organisatie?”

De wereld heeft behoefte aan een duurzamer energiesysteem. Als één van de toonaangevende olie- en gasbedrijven ter wereld bouwt Shell aan een sterke positie als koploper in de energietransitie. In een VUCA (Volatile Uncertain Complex Ambigious)-wereld is het begrijpen van de verstoring door digitalisering van cruciaal belang om die overgang te leiden.

In samenwerking met het team en de faculty van SingularityU Benelux en het team van Shell, is door Jörgen van der Sloot (Minkowski) en Yvette Pasman een programma ontworpen en gefaciliteerd met verschillende interventies om een nieuw gezamenlijk toekomstbeeld te ontwikkelen en de nog ongedefinieerde uitkomst te omarmen.

De betrokkenen beseften dat het hun persoonlijke en gezamenlijke verantwoordelijkheid is om een ​​positieve impact op de samenleving te maken en op een doelgerichte manier bij te dragen aan de energietransitie. Daartoe waren zij bereid om met 30 leiders vanuit de hele wereld samen te komen om de urgentie om te veranderen te adresseren, en elkaar te steunen en motiveren in de te nemen stappen. Het programma heeft hen een beter begrip gegeven van wat leiderschap in een exponentieel veranderende wereld betekent. Ze waardeerden expliciet de tijd besteed aan het ontwikkelen van alternatieve scenarios en ‘stories for change’, en benoemden het discomfort in de set-up van het programma dat hen hielp om daadwerkelijk over hun drempels heen te stappen.

“It was a raving success in my mind and the single biggest action I took this year in digital that will get us to deliver results on the short and longer term.”

“My reflection is about what it really takes to get at the core, versus staying safe on the periphery. How to unpick all of this is the art and where I would like support and advice.”

“We don’t know and that is ok. We as leaders must create the space for others to invent our future.”

In samenwerking met o.a.
Jörgen van der Sloot (programma ontwerp, facilitator), Carlo van de Weijer (insights Future of Mobility), Maarten Steinbuch (insights Robotics), Arash Aazami (insights Future of Energy), Rolinka Kattouw (creative strategy)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie