Toekomstvisie op ‘een nieuwe wereld op zee’

Kondor Wessels Vastgoed is gedeeld eigenaar van de Pier van Scheveningen en onderzoekt in samenwerking met de gemeente Den Haag de exploitatiemogelijkheden voor de ontwikkeling van de “Next Pier”. Het is een zeer uitdagend project waar veel verschillende stakeholders hun ambities in kwijt willen. Zij vroegen ons om onze creativiteit en methodiek in te brengen om een doorbraak in de plannen te realiseren.

In een Applied Futures Lab brachten we stakeholders samen die de afgelopen jaren betrokken zijn geweest in het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van een nieuwe invulling voor dit project. Met een ver toekomstperspectief, waarin informatietechnologie natuur en mens herdefinieert, werden de stakeholders uitgedaagd om hun wereldbeeld te vergroten om zo ruimte te creëren om verbinding te maken met andere denkbeelden.

Dit leverde gedragen toekomstscenario’s op die On the Morro met een kleiner team van architecten en ontwerpers, hebben vertaald tot een visie, het leidende principe, voor het project. Dat is opgenomen in de plannen aan Gemeente en Rijksoverheid.

Team:
Koert van Mensvoort (filosoof, kunstenaar en oprichter NextNatureNetwork), Rolinka Kattouw (creatief strateeg), Suzie-Ann Bakker (harvest) en Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?” Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars…

Meer informatie

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie