Ambassadeurs van menselijker zorg

“Hoe ziet onze toekomst eruit onder invloed van ontwikkelingen die we signaleren in de maatschappij? Wat betekent dat voor onze positie in en buiten het ziekenhuis, ons werk en ons team?”

Het programma is ontwikkeld vanuit de wens van om de tijd en ruimte te nemen voor elkaar en elkaars ideeën en vanuit de urgentie om een duidelijkere profilering te ontwikkelen voor de Ziekenhuispsychiatrie van het Amsterdam UMC/VUmc. Die profilering moet nieuwe energie geven en het gesprek vergemakkelijken met collega’s binnen- en buiten de organisatie over het zorg-aanbod en werkwijze. We trapten de gesprekken af via Zoom. Vanuit verschillende ideeën van trends en ontwikkelingen die van impact zijn op zorgvraag en zorgaanbod, konden we in gezamenlijkheid keuzes maken. Tools zoals Google Jamboard en Zoom break-out rooms zijn daarin inmiddels vaste en prettige opties om de gesprekken richting te geven en ook tot concrete output te kunnen komen die deelbaar is met anderen. Met een kleinere groep hebben we vervolgens een nieuwe bijeenkomst gefaciliteerd om de ideeën en keuzes te vertalen naar een visie, missie en strategische keuzes met impact op werk, organisatie en communicatie. On the Morro heeft het management vervolgens gefaciliteerd om het hele team te betrekken in de follow up naar acties.

Teamleden waren aanvankelijk wat sceptisch om (weer) digitaal met elkaar van gedachten te wisselen, maar waren positief verrast door aanpak, dynamiek en uitkomst. Met hun kritische houding en wens om echt keuzes te maken, konden we samen slagen maken.

Team:
Arnd Jan Gulmans (strateeg, facilitator), Suzie-Ann Bakker (harvester, facilitator), Yvette Pasman (strategisch facilitator)

Ook een vraag?

On the Morro faciliteert graag het proces om gezamenlijk de vraag verder te verkennen, met bestuur, organisatie, team of een andere groep van stakeholders. Kom je langs bij On the Morro in A'dam Noord om samen jullie 'design challenge' te bespreken en scherp te krijgen?

Neem contact op

Team voor de toekomst

“Hoe kunnen we het beste in iedereen naar boven krijgen, om beter samen te werken in een groeiend stressvolle omgeving?” ​De druk op de zorg is groot, de druk op de acute zorg wordt nog eens verhoogd door o.a. een groeiende vergrijzende bevolking en een steeds mondiger wordende patiënt. Daarbovenop…

Meer informatie

Golden Circle voor Scale-up

“Ontwikkel een merk dat ons helpt in onze positionering als voorwaarde voor groei” Een merk met een vooruitziende blik die horeca-ondernemers al jaren versterkt door een deel van het horeca proces te digitaliseren. De markt is groeiend, en het dienstenaanbod is uitgebreid om de gastvrijheid met innovatieve technologie en data-inzichten…

Meer informatie