Zoom workshop: art based learning

Dinsdag 13 april 2021

Hoe nodigt kunst ons uit als kennisbron voor existentiële vragen, als reflectie? Hoe nodigt kunst uit tot het denken in mogelijkheden, het aanboren van je verbeeldingskracht? In deze korte ZOOM workshop Art Based Learning, wordt je uitgenodigd om kunst in zetten voor reflectie en creativiteitsontwikkeling.

Deze taster wordt gefaciliteerd door Katja Pasman

“Als docent aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik veel ge-experimenteerd met andere manieren van lesgeven en leren. In 2011 heb ik de opleiding Liberal Arts gevolgd. Daar kwam ik in aanraking met de methode Art Based Learning via dr. Jeroen Lutters. Ik ben gaan experimenteren met deze methode in mijn onderwijs. Ik heb in 6 jaar tijd zeker meer dan 600 studenten meegenomen naar o.a. het Stedelijk, FOAM en het Rijksmuseum. De laatste jaren train ik met name docenten en young professionals, en neem ik hen mee naar het museum of via een online beleving. En elke keer is het weer een succes. Langere tijd met kunst in contact zijn zorgt voor focus, waardoor je een diepere laag aan boort via de kunst en dus in jezelf.

Tijdens de taster is het de uitdaging om je eigen verbeeldingskracht in te zetten, door als het ware in gesprek te gaan met het ‘werk’. Je verbeeldingskracht inzetten zorgt ervoor dat je je fantasie prikkelt, wat zorgt voor meer creativiteit.”

Wanneer en hoe?

13 april van 16:30-18:00u via ZOOM

1,5 uur via ZOOM voor 35 euro (ex btw) per persoon. Na inschrijving ontvang je een bevestiging met uitnodiging en ZOOM-link.

PS indien mogelijk gaan we natuurlijk graag ‘live’ een Amsterdams museum in. Als je geen museumkaart hebt, hou dan rekening met extra entree kosten.

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training

Art of digital collaboration

How many hours do you currently spend meeting virtually? How does that make you feel? Do you find yourself wondering what could be done differently? Join our webinar on artful digital collaboration to learn how you can take ownership of your time and create more energy in your overall work,…

Meer informatie

Visualiseren voor verandering

Hoe neem je anderen mee in jouw visie en verhaal? Je krijgt een nieuwe taal aangereikt, namelijk een visuele taal, die verbindt en je helpt van je ratio naar je emotie te stappen. Jouw visuele verhaal helpt om de kennis beter over te brengen. Visuele informatie wordt door mensen makkelijker…

Meer informatie