Zoom workshop: art based learning

Dinsdag 12 oktober 2021

Hoe nodigt kunst ons uit als kennisbron voor existentiële vragen, als reflectie? Hoe nodigt kunst uit tot het denken in mogelijkheden, het aanboren van je verbeeldingskracht? In deze korte ZOOM workshop Art Based Learning, wordt je uitgenodigd om kunst in zetten voor reflectie en creativiteitsontwikkeling.

Deze taster wordt gefaciliteerd door Katja Pasman

“Als docent aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik veel ge-experimenteerd met andere manieren van lesgeven en leren. In 2011 heb ik de opleiding Liberal Arts gevolgd. Daar kwam ik in aanraking met de methode Art Based Learning via dr. Jeroen Lutters. Ik ben gaan experimenteren met deze methode in mijn onderwijs. Ik heb in 6 jaar tijd zeker meer dan 600 studenten meegenomen naar o.a. het Stedelijk, FOAM en het Rijksmuseum. De laatste jaren train ik met name docenten en young professionals, en neem ik hen mee naar het museum of via een online beleving. En elke keer is het weer een succes. Langere tijd met kunst in contact zijn zorgt voor focus, waardoor je een diepere laag aan boort via de kunst en dus in jezelf.

Tijdens de taster is het de uitdaging om je eigen verbeeldingskracht in te zetten, door als het ware in gesprek te gaan met het ‘werk’. Je verbeeldingskracht inzetten zorgt ervoor dat je je fantasie prikkelt, wat zorgt voor meer creativiteit.”

Wanneer en hoe?

13 april van 16:30-18:00u via ZOOM

1,5 uur via ZOOM voor 35 euro (ex btw) per persoon. Na inschrijving ontvang je een bevestiging met uitnodiging en ZOOM-link.

PS indien mogelijk gaan we natuurlijk graag ‘live’ een Amsterdams museum in. Als je geen museumkaart hebt, hou dan rekening met extra entree kosten.

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training

Appreciative way of working

Wat zijn jouw ontwerp principes voor verandering? We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst. Leerdoelen Inzicht in je eigen leiderschapsrol Beter begrip van een waarderende manier van…

Meer informatie

Zoom workshop: motion is the lotion

Beweging is overal. Dans en sport zijn de meest voor de hand liggende voorbeelden, maar beweging is echt overal. Op straat, in de natuur, in het verkeer, in je lichaam maar ook in organisaties en systemen. Groei, verandering en vernieuwing zijn ook vormen van beweging. In deze korte super interactieve…

Meer informatie