Storytelling to connect

Vrijdag 25 juni 2021
Amsterdam

Verhalen zijn van alle tijden. Ze helpen ons om betekenis te geven aan het leven, aan wat we doen, en wie we zijn. Ze zijn onderdeel van onze cultuur en identiteit. Verhalen helpen begrijpen, geven hoop, structuur en richting. Verhalen zijn de allereerste vorm van communicatie door de tijd. Verhalen lijken een mysterieuze lijm, die ons helpen bij het maken van contact met elkaar, en om vertrouwen te krijgen. Ze helpen om woorden te geven aan dingen die niet bestaan. Verhalen zijn de basis van onze menselijke ‘rules of engagement’.

“We cooperate effectively with strangers because we believe in things like gods, nations, money and human rights. Yet none of these things exists outside the stories that people invent and tell one another. There are no gods in the universe, no nations, no money and no human rights—except in the common imagination of human beings. You can never convince a chimpanzee to give you a banana by promising him that after he dies, he will get limitless bananas in chimpanzee Heaven. Only Sapiens can believe such stories. This is why we rule the world, and chimpanzees are locked up in zoos and research laboratories” (Yuval Noah Harari; historian, philosopher and best-selling author of ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’).

Workshop Storytelling to connect

In deze workshop leer je de kracht van verhalen toe te passen om verandering in gang te zetten of te catalyseren, mensen mee te krijgen. Je leert de techniek van een het ontwikkelen van een verhaal in 8-stappen. Vervolgens denk je na over wie je wil betrekken in je verhaal, en hoe je dat gaat overbrengen. Je leert meer over de Heroes-Journey en de manieren van overtuiging van Aristoteles. In deze workshop kun je voortbouwen op het scenario dat je hebt ontwikkeld in ‘Toekomstscenarios: scenario based reasoning’, maar die voorkennis is niet nodig om te kunnen deelnemen.

Leerdoelen

  • Ontwikkelen van 8-step story om anderen mee te nemen in je verhaal voor verandering
  • Een verhaal ontwikkelen voor de voor jou relevante stakeholders
  • Je persoonlijke overtuigingskracht herkennen en inzetten

Methode en tools o.a

  • Theorie: the Hero’s Journey
  • Stories for Change methodiek & (downloadable) canvas

Interventies en coaching

Na deze workshop krijg je twee interventies die voortbouwen op de inhoud. De interventies zijn gericht op zowel studie (online), alsmede fysieke opdrachten die jij individueel doet of zelf initieert waarbij je anderen uitnodigt. De facilitator helpt je om het geleerde in de praktijk te brengen.

Je krijgt je persoonlijke programma platform, dat ingericht wordt met downloadable programma materiaal (methodiek en tools), links naar achtergrond informatie, uitleg van de interventies en contact.

Je wordt automatisch uitgenodigd voor de On the Morro community, waar alle innovators en vrienden samen komen voor meer 😉

Voor wie?

Leiders, voorlopers, groepen, die continue op zoek zijn naar wat beter kan.

Ervaringen van anderen

“Yvette helped me writing a meaningful inaugural lecture. In a short session, she taught me how to build a story and remembered me what my life’s storyline is. Yvette is highly recommended if you want to learn more about storytelling and recall your core values!” (Rudolf Poolman, Professor at Leiden University Medical Center)

Tijdsinvestering

Groeps-sessie van een ochtend – fysiek op de Spijkerkade in A’dam Noord, of via ZOOM
Interventies die volgen op de workshop zijn facultatief en ingeschat op +/- 2x halve dag incl. voorbereiding, reflecties, contact met facilitator.

Kosten

485 euro (ex btw) inclusief programma platform, downloadable tools en methodiek, coaching om het geleerde in praktijk te brengen. Veel zin in deze training, maar ben je op dit moment beperkt in je budget, neem dan zeker even contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training

Appreciative way of working

Wat zijn jouw ontwerp principes voor verandering? We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst. Leerdoelen Inzicht in je eigen leiderschapsrol Beter begrip van een waarderende manier van…

Meer informatie

Zoom workshop: art based learning

Hoe nodigt kunst ons uit als kennisbron voor existentiële vragen, als reflectie? Hoe nodigt kunst uit tot het denken in mogelijkheden, het aanboren van je verbeeldingskracht? In deze korte ZOOM workshop Art Based Learning, wordt je uitgenodigd om kunst in zetten voor reflectie en creativiteitsontwikkeling. Deze taster wordt gefaciliteerd door…

Meer informatie