An innovators learning journey

Vrijdag 23 april 2021
Amsterdam

Dit is een intensief jaarprogramma, dat je de methodiek, inzichten, coaching en een supportnetwerk geeft om de beweging die je ziet in je organisatie, bij je klant of doelgroep, te versnellen, en anderen mee te nemen in die verandering.

Overview

 • Je volgt een fixed programma met verschillende onderdelen die je helpen bij het verbeelden van de toekomst, het ontwikkelen van routes en acties die je helpen om stappen te zetten op de route naar de toekomst.
 • Je bent co-creator van de verschillende modules, waardoor je zelf stuurt welke vraagstukken centraal staan: van je klant, je organisatie, van jouw eigen team en rol.
 • Wij bepalen het tempo, jij bepaalt de intensiteit
 • Wij bieden inspiratie, verdiepingsbronnen, een netwerk van innovators
 • Jij bepaalt de betekenis van die bronnen naar de leervraag die je stelt
 • Je geeft je persoonlijke learning journey betekenis door in je werk aantoonbaar het verschil te maken
 • Je betrekt verschillende stakeholders die belangrijk zijn in jouw ‘story to connect’
 • Gedurende het programma heb je je eigen prototypes voor verandering ontwikkeld, getest en geëvalueerd

Leerdoelen

 • Betekenis geven van theorie van exponentiële groei naar onderwerpen die urgent zijn voor mens en maatschappij
 • Herkennen van verschillende signalen die verandering inluiden
 • Ontwikkelen van toekomstscenario’s met behulp van scenario based reasoning
 • Ontwikkelen van waarderende manier van werken die je helpt om door te bouwen op succes
 • Nieuwe manieren (tools en methodiek) om anderen mee te nemen in kansen en mogelijkheden
 • Meer vertrouwen en rust in je aanpak
 • (Durven) manifesteren van het geleerde in je werkomgeving

Voor wie?

Leiders, voorlopers, groepen, die continue op zoek zijn naar wat beter kan.

In het kort

 • 20+ interventies, verdeeld in 8 modules, in 12 maanden om je wereldbeeld te openen, een toekomstbeeld te ontwikkelen, dit beter te begrijpen en betekenis te geven, tot actie te brengen
 • 20 nieuwe tools en methodieken om verandering te leiden
 • 24 maanden actieve follow up
 • Je krijgt een actieve rol in een netwerk van innovators
 • Betaling per maand, module of jaar

Modules 

I. Check-in: een startpunt voor verandering

In deze ‘check-in’ ga je op zoek naar je eigen ‘waarom’? Je motivatie voor deelname aan dit programma. Je bekijkt je huidige situatie, en wordt uitgedaagd om een andere blik op de wereld te werpen. Je formuleert je leervraag als startpunt voor verandering.

II. Toekomstdenken

We geven je een lens om signalen van verandering op te pikken, de lens van informatie technologie. We leren je om begrip en betekenis te geven aan technologische ontwikkelingen, ver voorbij ‘digitalisering’. Dat begint met bewustwording van de impact van technologie, om erna een toekomst te verbeelden, die richting geeft aan nieuwe manieren van kijken, denken en doen. Je leert de theorie van verandering, en leert een methode om de trends en ontwikkelingen te kunnen plotten en duiden, relevant voor jouw werk en leervraag.

III. Scenario based reasoning: toekomstscenario’s

Je ontwikkelt een eigen scenario voor de toekomst. Met het ‘Wheel of Reasoning’-model maak je een beredenering van vandaag naar de toekomst, waarbij je kansen bloot legt die je helpen op weg naar de gewenste verandering.

IV. Storytelling to connect

Je werkt je toekomstscenario uit in een 8-step-story. Vervolgens denk je na over wie je wil betrekken in je verhaal, en hoe. Je brengt je stakeholders in kaart, om het systeem in beweging te krijgen met je verhaal. Je leert meer over de Heroes-Journey en de manieren van overtuiging van Aristoteles.

V. Spelen met mensen en systemen

Je leert spelen met het complexe systeem waarin we bewegen. We bekijken waar en wanneer innovatie plaatsvindt, wat de rol is van een individu in een systeem. Je leert patronen herkennen, en hoe je daar zelf in kunt leiden. Je leert verschillende motivaties voor verandering herkennen en toepassen.

VI. Visualiseren voor verandering

In module 6 zoomen we verder in op jouw rol in je verhaal: hoe neem je anderen mee in je toekomstvisie en verhaal? Je krijgt een nieuwe taal aangereikt die verbindt en je helpt van je ratio naar je emotie te stappen. Jouw visuele verhaal helpt om de kennis beter over te brengen.

VII. Appreciative way of working

In deze module ontwikkelen we jouw persoonlijke ‘design principles’ voor verandering. We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst.

VIII. Daily change

Hoe gedraagt een leider zich? Aan de hand van onder andere improvisatietechnieken maken we de verschillende obstakels zichtbaar, en ervaar je de gedragingen die nuttig zijn om leidend te kunnen zijn en blijven in verandering.

Workshops, interventies, coaching en programma platform

Elke module trappen we af met een gezamenlijke workshop, daarop volgen interventies die je voornamelijk individueel op pakt. De workshops vinden – waar mogelijk – plaats in onze School op de Spijkerkade 4b, net over het IJ, in Amsterdam-Noord (en anders via ZOOM, werkt ook uitstekend!). Een fijne plek die perfect bereikbaar is met pont of metro, waar je voor de deur kunt parkeren, en waar we hopelijk kunnen lunchen in de tuin. De workshops zijn gepland in een ochtend, met aansluitend een lunch.

Per module krijg je twee interventies aangereikt die voortbouwen op de inhoud uit de workshop, en een doorkijkje geven naar de volgende module. De interventies zijn gericht op zowel studie (online), alsmede fysieke of online opdrachten die jij individueel doet of zelf initieert waarbij je anderen uitnodigt. De facilitator helpt je om het geleerde in de praktijk te brengen.

Je krijgt je persoonlijke programma platform, dat ingericht wordt met downloadable programma materiaal (methodiek en tools), links naar achtergrond informatie, uitleg van de interventies en contact.

Je wordt automatisch uitgenodigd voor de On the Morro community, waar alle innovators en vrienden samen komen voor meer 😉

Data

Startdata op vrijdag 23 april en vrijdag 10 september 2021

Kosten

2950 euro (ex btw) voor een jaarprogramma plus 24 maanden actieve follow up
275 euro (ex btw) per maand o.b.v. 12 maanden
485 euro ex btw per losse module (check-in: 175 euro ex btw).

Dit is inclusief programma platform, downloadable tools en methodiek, coaching om het geleerde in praktijk te brengen. Veel zin in deze training, maar ben je op dit moment beperkt in je budget, neem dan zeker even contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“In dit programma krijg je de tools om op verschillende manieren te kijken, waardoor het een verdieping en energie geeft. Yvette heeft ontzettend veel kennis en de wijze waarop ze deze “journey” vorm geeft maakt dat het een veilige en vertrouwde omgeving is om in te leren. Ik raak geïnspireerd door de verschillende verhalen, en ben me bewuster wat mijn bijdrage aan “de wereld” kan zijn en hoe ik dit vertaal naar mijn werk en het grotere verhaal.” (Ynske Looije – Manager Genderzorg A’dam UMC)

“Het is super leuk en inspirerend om met vreemden maar toch gelijkgestemden, dezelfde persoonlijke journey af te leggen. De verschillende modules brengen je telkens weer een stapje verder, helpen je om je verhaal/plan uit te kristalliseren en het steeds concreter te maken. Je slijpt als het ware een ruwe diamant in je hoofd. Dit is voor iedereen nuttig die richting zoekt in werk: waarheen en waar word je gelukkig van?” (Kim Nieuwenhuijs –  Creative Director CODE D’AZUR)

“Heel waardevol dit programma tot nu toe. Het heeft me in contact gebracht met ideeën die me ‘aan’ zetten en het heeft me de duw gegeven om mijn gedachten te concretiseren, op te schrijven en te delen. De waarde van ‘denken door te DOEN’: de verbinding en de uitwisseling met anderen die dan mogelijk worden en het momentum wat dan ontstaat. In mijn aanbeveling aan anderen ben ik geneigd om het programma inhoudelijk te beschrijven, maar eigenlijk is de persoonlijke leervraag die je in brengt, hetgeen wat centraal moet staan, dáár zit het eigenlijke leer-effect”. (Arnd Jan Gulmans, strategie consultant)

Kennismaken

Eerst even kennismaken? Of iemand spreken die dit jaarprogramma al volgt? Stuur een email aan yvette@onthemorro.com om de brochure op te vragen of om een afspraak te maken. Bellen/appen mag natuurlijk ook:  +31 6 4246 1750

Liever eerst een eerste workshop ervaren en dan bepalen of je verder gaat? Dan kan! Meld je aan via school@onthemorro.com

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training
PRAKTISCHE INFORMATIE

De School is live via ZOOM en open in Noord voor kleine groepen!

On the Morro School & Strategy
Spijkerkade 4b
1021 JS Amsterdam

Art of digital collaboration

How many hours do you currently spend meeting virtually? How does that make you feel? Do you find yourself wondering what could be done differently? Join our webinar on artful digital collaboration to learn how you can take ownership of your time and create more energy in your overall work,…

Meer informatie

Visualiseren voor verandering

Hoe neem je anderen mee in jouw visie en verhaal? Je krijgt een nieuwe taal aangereikt, namelijk een visuele taal, die verbindt en je helpt van je ratio naar je emotie te stappen. Jouw visuele verhaal helpt om de kennis beter over te brengen. Visuele informatie wordt door mensen makkelijker…

Meer informatie