An innovators learning journey

Vrijdag 10 september 2021
Amsterdam

Een intensief leiderschapsprogramma, waarin je de methodiek, inzichten, coaching en een support netwerk krijgt om de beweging die je ziet in je organisatie, bij je klant of doelgroep, te versnellen, en anderen mee te nemen in die verandering. In acht modules helpen we je bij het verbeelden van de toekomst, het reflecteren op jouw leiderschapsrol, het ontwikkelen van routes en acties die je helpen om stappen te zetten op je route naar de toekomst.

Overview

 • Je volgt een programma met 8 modules die je helpen bij het verbeelden van de toekomst, het reflecteren op jouw leiderschapsrol, het ontwikkelen van routes en acties die je helpen om stappen te zetten op je route naar de toekomst.
 • Je bent co-creator van de verschillende modules. Dat betekent dat je zelf stuurt welke vraagstukken centraal staan: van je klant, je organisatie, van jouw eigen team of rol. Je krijgt dan ook de verantwoordelijkheid om de theorie continue toe te passen op je eigen situatie, zodat niet alleen jij leert en stappen zet, maar ook je team en organisatie daarvan profiteren.
 • Je geeft je persoonlijke learning journey, betekenis door in je werk aantoonbaar het verschil te maken. Die learnings koppel je geregeld terug aan de groep. De facilitators coachen je in dit proces.
 • Je betrekt de verschillende stakeholders die belangrijk zijn in jouw ‘story to connect’
 • Learn by doing. Je wordt continue uitgedaagd om je ideeën concreet te maken en te toetsen in de praktijk. Je wordt hierin gecoached door de facilitators en je fellows.
 • Gedurende het programma heb je je eigen prototypes voor verandering ontwikkeld, getest en geëvalueerd

Leerdoelen

 • Betekenis geven van theorie van exponentiële groei naar onderwerpen die urgent zijn voor mens en maatschappij, jouw organisatie en jezelf
 • Herkennen van verschillende signalen die verandering inluiden, relevant voor jouw werk of team.
 • Je leert waar de beweging mogelijk is, wanneer die relevant is voor de organisatie en teamdoelen en hoe jij daar het voortouw in kunt nemen.
 • Ontwikkelen van toekomstscenario’s met behulp van scenario based reasoning.
 • Beter inleven in je stakeholders, hun drempels en drijfveren.
 • Ontwikkelen van waarderende manier van werken die je helpt om door te bouwen op succes
 • Nieuwe manieren (tools, proces en methodiek) om anderen mee te nemen in kansen en mogelijkheden. Daarin het voortouw nemen in innovatie en jezelf sterker profileren als leider.
 • Ontwikkeling van soft skills zoals inlevingsvermogen, creativiteit, kritisch denken, communicatie en interdisciplinaire samenwerking om te kunnen navigeren in de uitdagingen van de 21e eeuw.
 • Meer vertrouwen en rust in je aanpak
 • Actief (durven) manifesteren van het geleerde in je werkomgeving

Voor wie?

Voor leiders en voorlopers die continue op zoek zijn naar wat beter kan. Management ervaring mág, maar is niet nodig, iedereen kan een leider zijn. Deelnemers die je voorgingen werken bijvoorbeeld als marketing specialist, creative director, business strateeg, senior project leider, innovatie adviseur of HR director.

Een paar cijfers

 • 8 modules in ongeveer 12 maanden om je wereldbeeld te openen, een toekomstbeeld te ontwikkelen, dit beter te begrijpen en betekenis te geven, tot actie te brengen
 • 8 workshopdagen in het bruisende A’dam Noord, en 20+ online intervisie en interventies
 • 25+ nieuwe tools en methodieken om verandering te leiden
 • 12 leiders uit organisaties in finance, telecom, zorg, cultuur, advertising en media die je in de afgelopen 1,5 jaar voor gingen
 • 6 zeer ervaren trainers en facilitators die je gedurende je ‘journey’ uitdagen om die extra stap te nemen
 • 1 hotspot in A’dam Noord waar de trainingen in kleine groepen, fysiek, gegeven worden

Modules 

I. Check-in: een startpunt voor verandering

In deze ‘check-in’ ga je op zoek naar je eigen ‘waarom’? Je motivatie voor deelname aan dit programma. Je bekijkt je huidige situatie, en wordt uitgedaagd om een andere blik op de wereld te werpen. Je reflecteert op jezelf als leider, hoe jij in het leven staat en wat je belangrijk vindt en onderzoekt jouw kernwaarden en leiderschapsprofiel. Je formuleert je leervraag als startpunt voor verandering.

II. Toekomstdenken

We leren je het nut van toekomstdenken. En kijken terug in de geschiedenis om vooruit te komen. We geven je een lens om signalen van verandering op te pikken, de lens van informatie technologie. We leren je om begrip en betekenis te geven aan technologische ontwikkelingen, ver voorbij ‘digitalisering’. Dat begint met bewustwording van de impact van technologie op onze maatschappij, organisaties, mensen, om erna een toekomst te verbeelden, die richting geeft aan nieuwe manieren van kijken, denken en doen. Je leert de theorie van verandering, en leert een methode om de trends en ontwikkelingen te kunnen plotten en duiden, relevant voor jouw werk en leervraag.

III. Scenario based reasoning: toekomstscenario’s

Je ontwikkelt een eigen scenario voor de toekomst en stelt je doelen voor jezelf als leider en voor de organisatie. Met het ‘Wheel of Reasoning’-model maak je een beredenering van vandaag naar de toekomst, waarbij je kansen bloot legt die je helpen op weg naar de gewenste verandering.

IV. Storytelling to connect

Je werkt je toekomstscenario uit in een 8-step-story. Vervolgens denk je na over wie je wil betrekken in je verhaal, en hoe. Je brengt je stakeholders in kaart, om het systeem in beweging te krijgen met je verhaal. Je leert meer over de Heroes-Journey en de manieren van overtuiging van Aristoteles.

V. Spelen met mensen en systemen

Je leert spelen met het complexe systeem waarin we bewegen. We bekijken waar en wanneer innovatie plaatsvindt, wat de rol is van een individu in een systeem. Je leert patronen herkennen, je eigen voorkeuren en stijlen begrijpen en hoe je daar zelf in kunt leiden. Je leert verschillende motivaties voor verandering herkennen en toepassen.

VI. Visualiseren voor verandering

In module 6 zoomen we verder in op jouw rol in je verhaal: hoe neem je anderen mee in je toekomstvisie en verhaal? Je krijgt een nieuwe taal aangereikt die verbindt en je helpt van je ratio naar je emotie te stappen. Jouw visuele verhaal helpt om de kennis beter over te brengen.

VII. Appreciative way of working

In deze module ontwikkelen we jouw persoonlijke ‘design principles’ voor verandering. We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst. We zoomen in op de cultuur van organisaties, en hoe jij daarin kunt navigeren.

VIII. Daily change

Hoe gedraagt een leider zich? Aan de hand van de change curve ervaar je waar mogelijke obstakels liggen op jouw journey. Je onderzoekt waar jezelf tegen aan loopt en welke rol jij kan pakken in de verandering. We geven je tools die nuttig zijn om leidend te kunnen zijn en blijven in verandering, in deze wereld die constant in beweging is.

Workshops, interventies, coaching en programma platform

Elke module trappen we af met een gezamenlijke workshop (van ong. 9:30 – 17:00u), daarop volgen interventies die je voornamelijk individueel op pakt. Dat zijn dus 8 fysieke workshopdagen. Je wordt geholpen om je geleerde in praktijk te brengen met regelmatige online intervisie en individuele coaching.

Per module krijg je verschillende interventies aangereikt die voortbouwen op de inhoud uit de workshop, en een doorkijkje geven naar de volgende module. De interventies zijn gericht op zowel studie (online), alsmede fysieke of online opdrachten die jij individueel doet of zelf initieert waarbij je anderen uitnodigt. De facilitators en trainers helpen je om het geleerde in de praktijk te brengen. De interventies zijn facultatief en ingeschat op +/- 2x halve dag incl. voorbereiding, reflecties, contact met facilitator.

Je krijgt je persoonlijke programma platform, dat ingericht wordt met downloadable programma materiaal (methodiek en tools), links naar achtergrond informatie, uitleg van de interventies en contact.

Je wordt automatisch uitgenodigd voor de On the Morro community, waar alle innovators en vrienden samen komen voor meer 😉

Extra

We houden graag wat verrassingen voor je in petto die je gedurende het programma uitdagen om meer te leren. Verwacht dus het onverwachtte.

Lokatie

De workshops vinden in kleine groepen, fysiek, plaats in onze School op de Spijkerkade 4b, net over het IJ, in Amsterdam-Noord (en waar nodig soms via ZOOM, werkt ook uitstekend!). Een fijne plek die perfect bereikbaar is met pont of metro, waar je voor de deur kunt parkeren tegen een vriendelijk tarief, en waar we in de zomer kunnen lunchen in de tuin en in de winter om de hoek bij bijvoorbeeld bierbrouwer Walhalla de dag gezamenlijk kunnen eindigen.

Data

Startdata vrijdag 10 september 2021 (Nederlandstalig) en januari 2022 – datum volgt zsm – (Engelstalig)

Intake

Na inschrijving nodigen je graag uit voor een uitgebreid intake gesprek.

Kosten

Early bird korting: schrijf je in voor 30 juni 2021 voor 2950 euro (ex btw)

3350 euro (ex btw) voor een jaarprogramma
325 euro (ex btw) per maand o.b.v. 12 maanden
485 euro ex btw per losse module (check-in: 175 euro ex btw)

Dit is inclusief programma platform, downloadable tools en methodiek, twee boeken, coaching om het geleerde in praktijk te brengen. Veel zin in dit programma, maar ben je op dit moment beperkt in je budget, neem dan zeker even contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“In dit programma krijg je de tools om op verschillende manieren te kijken, waardoor het een verdieping en energie geeft. Yvette heeft ontzettend veel kennis en de wijze waarop ze deze “journey” vorm geeft maakt dat het een veilige en vertrouwde omgeving is om in te leren. Ik raak geïnspireerd door de verschillende verhalen, en ben me bewuster wat mijn bijdrage aan “de wereld” kan zijn en hoe ik dit vertaal naar mijn werk en het grotere verhaal.” (Ynske Looije – Manager Genderzorg Amsterdam UMC)

“Het is super leuk en inspirerend om met vreemden maar toch gelijkgestemden, dezelfde persoonlijke journey af te leggen. De verschillende modules brengen je telkens weer een stapje verder, helpen je om je verhaal/plan uit te kristalliseren en het steeds concreter te maken. Je slijpt als het ware een ruwe diamant in je hoofd. Dit is voor iedereen nuttig die richting zoekt in werk: waarheen en waar word je gelukkig van?” (Kim Nieuwenhuijs –  Creative Director CODE D’AZUR)

“Heel waardevol dit programma. Het heeft me in contact gebracht met ideeën die me ‘aan’ zetten en het heeft me de duw gegeven om mijn gedachten te concretiseren, op te schrijven en te delen. De waarde van ‘denken door te DOEN’: de verbinding en de uitwisseling met anderen die dan mogelijk worden en het momentum wat dan ontstaat. In mijn aanbeveling aan anderen ben ik geneigd om het programma inhoudelijk te beschrijven, maar eigenlijk is de persoonlijke leervraag die je in brengt, hetgeen wat centraal moet staan, dáár zit het eigenlijke leer-effect”. (Arnd Jan Gulmans, strategie consultant)

“Het programma biedt me concrete handvatten om stapsgewijs mijn verhaal compleet te maken, waarin verschillende perspectieven belicht worden. Dat helpt enorm om mijn doel beter te formuleren en na te kunnen denken over de tussenstappen om daar te komen. Het is voor iedereen inspirerend om wél iets doen met die droom of gedachte die altijd al ergens achter in je hoofd zit maar waar je zelf niets mee durft te doen of niet weet hoe! Go for it!” (Maxime Gits – Strategie en Innovatie Amsterdam UMC)

“De Innovators Learning Journey is een traject waarin je een duidelijk beeld schept van een mogelijke toekomst en je eigen rol daarin of die van je team. Met de geweldige hulp, open minded instelling en tools die Yvette je aanreikt is de complexe wereld waarin we leven al snel een bron van eindeloze inspiratie en creativiteit. Storytelling. Visual Thinking (dus: tekenen om je gedachten te delen). Imagine-Route-Go, heerlijk actie gericht!”. (Sander Groenteman – business developer, start-up coach, networker)

“Just embarked on this journey. Highly recommended!” (Catharina Schut, Lead Awareness & Education for CADM, ABN AMRO Bank)

Schrijf je in!

Schrijf je direct in voor een van onze programma's of trainingen. Of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een email aan school@onthemorro.com of bel Yvette Pasman op 06-42461750

boek deze training
PRAKTISCHE INFORMATIE

De School is live via ZOOM en open in Noord voor kleine groepen!

On the Morro School & Strategy
Spijkerkade 4b
1021 JS Amsterdam

Appreciative way of working

Wat zijn jouw ontwerp principes voor verandering? We gaan gezamenlijk op zoek naar de successen die je hebben gebracht tot waar je nu staat, en leren daaruit wat voor jou de stepping stones zijn naar de toekomst. Leerdoelen Inzicht in je eigen leiderschapsrol Beter begrip van een waarderende manier van…

Meer informatie

Zoom workshop: art based learning

Hoe nodigt kunst ons uit als kennisbron voor existentiële vragen, als reflectie? Hoe nodigt kunst uit tot het denken in mogelijkheden, het aanboren van je verbeeldingskracht? In deze korte ZOOM workshop Art Based Learning, wordt je uitgenodigd om kunst in zetten voor reflectie en creativiteitsontwikkeling. Deze taster wordt gefaciliteerd door…

Meer informatie